Litt om det å ha barn i korpset

Steindal Skolekorps er et fritids- og musikkopplæringstilbud for nåværende og tidligere elever ved Steindal Skole. For å undervise korpsmusikantene har vi engasjert dirigenter med musikkutdanning på universitetsnivå. Opplæring på instrumentet skjer i regi av Kulturskolen.

Nye medlemmer i korpset bruker det første året til å bli kjent med sitt nye instrument. Dette skjer gjennom øvelser i aspirantkorpset, timer på Kulturskolen og øving hjemme. Etter at de grunnleggende ferdighetene er på plass, tar musikanten plass i juniorkorpset fra andre året. Etter juniorperioden blir alle tatt opp i hovedkorpset. Det er ingen opptaksprøver på noe nivå, og korpskonseptet er godt egnet for å gi musikantene tilpassede utfordringer uten at det deles inn i grupper etter alder, kjønn, talent eller øvingsiver.

 

Korpsåret

Første korpsår starter med utdeling av instrument første tirsdag etter skolestart. Fast tid for de ukentlige aspirantøvelsene er tirsdager i SFO-tiden. I forbindelse med konserter og marsjøvelser inviteres aspirantene til å delta på kveldsøvinger sammen med juniorkorpset og hovedkorpset, slik at hele korpset får øvd sammen.

I løpet av høsten arrangeres seminarhelg et sted i Trøndelag, der både spilling og sosialt samvær vektlegges. Høsten preges vanligvis av forberedelser til et større konsertprosjekt. Videre arrangeres julekonsert, og vanligvis deltagelse i Trøndersk Mesterskap i Olavshallen i februar. Korpset arrangerer også konserter/samlinger alene og sammen med andre skolekorps, i tillegg til at vi bidrar i skolens 17. mai-arrangement.

Hver vår reiser korpset på tur som avslutning av korpsåret. Vanligvis gjennomføres korpsturen tett opptil skoleslutt. Reisemål kan være et korpsstevne i Trøndelag eller en festival et annet sted i Norge. Hvert femte år drar vi på utenlandstur.

 

Foreldreinnsats

De største utgiftspostene i Steindal skolekorps er dirigenter og instrumenter. Det er høstens store loppemarked som finansierer det meste av driften. I loppemarked-uka er det intensiv jobbing der det både tjenes penger og sosialiseres med foreldre og barn. Loppemarked er gøy! Med loppemarkedet blir foreldreinnsatsen forutsigbar – og vi slipper loddsalg og andre dugnader resten av året. Det forventes at alle musikanter har minst én foreldre representert i en av korpset komitéer.

Selv om loppemarkedet er innbringende, må vi ha noe egenbetaling:

  • Semesteravgiften er kr 900,-. Det gis 50% søskenmoderasjon på kontingent for barn 2 og 3.
  • Kommunens kulturskole har en semesteravgift på kr 2 190,-.

NB: Det finnes støtteordninger for både korps og kulturskole. Alle skal ha mulighet til å spille i korps!

 

Øvingstider

  • Øvingstid aspiranter: Tirsdager fra 15:30 til 16:15
  • Øvingstid juniorer: Tirsdager fra 18:00 til 19:30
  • Øvingstid hovedkorps: Tirsdager fra 18:00 til 20:00
  • Øvingstider kulturskolen: Fast ukedag, tid styres av Kulturskolen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: