Lyst til å lære å spille?

Litt om det å ha barn i Steindal Skolekorps – til foreldrene

Steindal Skolekorps er et fritids- og musikkopplæringstilbud som er åpent for nåværende og tidligere elever ved Steindal Skole. Dirigentene som underviser korpsmedlemmene har begge  musikkutdanning på universitetsnivå.

Opplæring på instrumentet skjer i regi av Kulturskolen. Driften for øvrig er det foreldreorganisasjonen som står for.

Nye medlemmer i korpset bruker det første året til å komme i gang med å beherske instrumentet. I tillegg til timer på Kulturskolen spiller de i aspirantkorpset.

Etter at det grunnleggende er på plass er det juniorkorpset som gjelder fra andre året.  Etter juniorperioden blir alle tatt opp i hovedkorpset. Det er ingen opptaksprøver på noe nivå, men korpskonseptet er godt egnet for å gi alle tilpassede utfordringer uten at det deles inn i grupper etter talent og øvingsiver.

Et normalt år for korpset ser slik ut: Vi starter med ”pangstartøvelse” og fortsetter med ukentlige øvelser.  I løpet av høsten blir det seminarhelg et sted i Trøndelag der både spilling og det sosiale vektlegges.  Mye av høsten blir vanligvis preget av forberedelser til et større konsertprosjekt. Videre blir det nok julekonsert og kanskje deltagelse i Trøndersk Mesterskap i Olavshallen i februar? Konserter/samlinger med andre skolekorps, en huskonsert eller to og 17. mai er andre arrangement. Hver vår drar vi på tur. I fjor (2019) gikk turen til korpsstevne i Bø i Telemark. Hvert år deltar også mange medlemmer på sommerkurs (for de yngste: 4 dager på Trøndertun, Melhus – sammen med mange andre). Det tilstrebes at de fleste datoer gjennom sesongen er spikret mange måneder i forveien.

Kostnader og inntekter

Som alt annet koster det litt å drive korps. De største utgiftspostene er dirigenter og instrumenter. Mange foreldre tror derfor det er fryktelig mye å gjøre/betale som korpsforelder. I Steindal Skolekorps er det høstens store loppemarked som finansierer det meste. Fra onsdag til søndag i loppemarkedsuka er det intensiv jobbing der det både tjenes penger og sosialiseres med foreldre og barn. Loppemarked er gøy! Med loppemarkedet blir foreldreinnsatsen forutsigbar – og vi slipper alt av kakebaking (kun når vi skal spise selv), loddsalg og andre dugnader resten av året.

Selv om loppemarkedet er innbringende må vi ha noe egenbetaling: Semesteravgiften er kr 600,- for medlemskap og kr 300,- for instrumentleie. Kommunens kulturskole har en semesteravgift på kr 1.999,50 (ved skattemessig inntekt under kr 300.000 gis det friplass)

Nisseorkesteret sikrer god julestemning!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: